Hlavní obsah

Motorkář nepřežil náraz do sloupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U obce Kařez na Plzeňsku narazil dnes krátce po půlnoci sedmatřicetiletý motorkář se svým strojem do betonového sloupu veřejného osvětlení. Muž utrpěl velmi těžká zranění, jimž ještě na místě nehody podlehl, oznámila v neděli krajská policejní mluvčí Jolana Číhová.

Článek

Motocyklista v místě U tří sudů vjel patrně příliš rychle do levotočité zatáčky a po jejím projetí se už neudržel na silnici. Nejdříve narazil do dopravní značky a poté do sloupu. "Pitva prokáže, jestli nebyl pod vlivem alkoholu nebo drog. Celková škoda způsobená při nehodě byly vyčíslena asi na 230 000 korun," dodala mluvčí.

Na silnicích v západních Čechách se stalo v prvním pololetí letošního roku už 78 dopravních nehod s účastí řidičů malých i velkých motorek. V porovnání se stejným obdobím roku 2007 je to o 28 nehod motorkářů méně. "Dva motorkáři při nehodách zemřeli, deset jich utrpělo těžká zranění a šestatřicet vyvázlo se zraněními lehčího charakteru," poznamenala Číhová.

Statistika za měsíc červenec ještě není k dispozici, ale například minulý víkend policisté na západě Čech vyšetřovali čtyři dopravní nehody motorkářů. Na Tachovsku se staly dvě nehody a na Domažlicku a Chebsku to bylo po jedné nehodě. Při nich motorkáři utrpěli dvě těžká zranění a jedno lehké.

Reklama

Výběr článků

Načítám