Hlavní obsah

Na hranici havaroval německý autobus se 47 lidmi

Novinky, pno
DOMAŽLICE

U hraničního přechodu Lísková na Domažlicku havaroval ve čtvrtek pozdě odpoledne zájezdový autobus z Německa. V té době v něm cestovalo 47 lidí. Při společném zásahu českých a německých záchranářů bylo ošetřeno deset zraněných, z toho tři převezli zdravotníci do nemocnice v Německu.

Článek

Čeští hasiči se o nehodě autobusu s německou značkou, dva kilometry od hraničního přechodu Lísková, dozvěděli přesně v pět hodin. K nehodě ihned vyrazili hasiči z Domažlic, o pomoc byli požádáni také němečtí záchranáři.

Zdravotníci ošetřují zraněné po nehodě. Foto: HZS Plzeňského kraje

Z Německa dorazili na místo jak hasiči, tak zdravotníci a policisté. Autobus zůstal po střetu s nákladním vozidlem v protisměru na boku opřený o strom a násep u silnice. Podle prvních informací, které hasiči na místě měli se uvnitř nacházelo asi padesát osob bez vážnějších zranění, ke kterým bylo ale obtížné se dostat,“ popsala situaci na místě mluvčí plzeňských hasičů Alena Marešová.

Aby hasiči mohli osoby z autobusu evakuovat, museli prokopat část terénu u vstupních dveří a umožnit tak přístup zdravotníkům do autobusu,“ řekla mluvčí hasičů v Plzni Alena Marešová. Z Německa k nehodě přijelo sedm sanitek a tři lékařské vozy.

Autobus skončil po střetu v příkopu. Foto: HZS Plzeňského kraje.

Německá záchranná služba postavila na místě stan, kde ošetřovala zraněné. Němečtí lékaři na místě ošetřili celkem 10 z 47 cestujících. „Z těchto deseti zraněných osob byli tři lidé převezeni na pozorování do nemocnice v Chamu, dalších sedm zůstalo po ošetření na místě a pokračovalo v cestě,“ doplnila Marešová.

Po transportu a ošetření zraněných dorazil na místo náhradní autobus a všichni cestující byli přemístěni z havarovaného vozu do náhradního a pokračovali v jízdě. Po dobu odstraňování následků nehody byla silnice uzavřena. Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Němečtí záchranáři u nehody postavili mobilní ošetřovnu. Foto: HZS Plzeňského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám