Hlavní obsah

S rybářem se převhrla loďka, pátrají po něm policisté

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HORNÍ PLANÁ

Policisté, vodní záchranáři i vrtulník záchranné služby pátrají po 54letém rybáři, se kterým se ve čtvrtek po poledni převrátila loďka nedaleko Horní Plané na lipenské vodní nádrži. Na lodi byl v té době ještě jeho o dva roky mladší kamarád, kterého zachránili policisté a nadýchal 2,61 promile alkoholu.

Článek

„Během dopoledne lidé ze břehu zpozorovali, že muži při snaze o pádlování na lodi vrávorají. Kolem čtvrt na jednu ale už viděli, že se loď s rybáři převrátila a zavolali policisty,“ sdělila Právu mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

O nebezpečí utonutí v lipenském jezeře ví své hlavně místní rybáři. „Za léta co jezdíme rybařit na Lipno, jsme zažili desítky případů, kdy jsme museli rybáře tahat z vody. Mnohokrát šlo o nezkušené lidi, kteří neznají výkyvy počasí na jezeře. Mnohdy nás bouřka a vysoké vlny překvapí z ničeho nic během deseti minut. Na druhou stranu, je řada dalších nezodpovědných rybářů, kteří se na jezero vydávají pod vlivem alkoholu. Pak nemusí být ani vysoké vlny a loď převrhnou sami,“ konstatoval Vladimír Koťuk, který na lipenském jezeře rybaří už přes třicet let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám