Hlavní obsah

VIDEO: Ženy okradly stařenku v jejím domě téměř o 300 tisíc

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Frýdecko-Místečtí kriminalisté pátrají po dvou přibližně 30letých ženách, které ve středu okradly 86letou ženu z Ostravice o téměř 300 tisíc korun. Důvěřivá stařenka naletěla triku s údajnou úřednicí okresního úřadu.

Článek

Kolem 10. hodiny dopoledne u ženy nejprve zazvonila jedna z žen a představila se jako úřednice okresního úřadu. Nechala se pozvat do domu s tím, že ji přinesla 2000 korun jako navýšení důchodu. Pak se společně s majitelkou domu procházela po bytě až se dostaly k uschovaným penězům.

„Ty údajná úřednice schovala do kapsy a rychle odcházela z domu pryč. V té chvíli zjistila okradená paní, že v domě se ještě pohybuje i druhá podobná žena. Za chvíli však byly obě zlodějky pryč i s ukradenými téměř 300 tisíci korunami,“ popsal krádež mluvčí policie Ivan Žurovec.

Ženy odjely ve vozidle tmavé barvy, které parkovalo před místním hotelem Smrk. „Pachatelky byly ve věku asi 30 let, tmavých dlouhých vlasů, výška asi 160 cm. Za trestný čin krádeže a porušování domovní svobody jim hrozí až tři roky vězení,“ doplnil Žurovec.

Je možné, že tato dvojice svou fintu zkoušela i na jiných místech. Policisté uvítají proto jakékoliv informace k hledaným ženám a vozidlu, které při krádeži používají.

Reklama

Výběr článků

Načítám