Hlavní obsah

Za střelbu vzduchovkou do dětí hrozí muži až dva roky vězení

BRNO

Až dva roky vězení za výtržnictví nově hrozí muži, který v sobotu večer v Sobotovicích na Brněnsku postřelil vzduchovkou dvanáctiletého chlapce. Původně mu hrozila jen pokuta za přestupek. Policisté ale čin překvalifikovali.

Článek

"Ke změně došlo na základě detailnějšího rozboru a nově zjištěných okolností,“ řekl mluvčí policie Brno - venkov Aleš Mergental.

V sobotu večer přišel dvanáctiletý chlapec domů s krvavou skvrnou na tričku. Rodičům řekl, že si hrál v parku s dalšími dětmi a přišel za nimi muž se vzduchovkou a vystřelil. Nakonec se ukázalo, že děti rušily muže a ten se nemohl v klidu dívat na zprávy v televizi. Diabolku chlapci z těla vyndali lékaři.

Když přišel zakrvavený chlapec domů, rodiče se ho ptali, co se stalo. Řekl, že v parku s dalším kamarádem a kamarádkou házeli jablka do odpadkového koše. V době, kdy v televizi běželo zpravodajství.

"V tom vyšel z domu starší muž a začal děti napomínat, že jsou strašně hlučné a nemůže se v klidu dívat na televizi. Došlo zřejmě k ostré slovní přestřelce, po níž muž odešel do domu. Vzápětí se ale vrátil se vzduchovou puškou, jaká bývá na střelnicích, a vystřelil jen tak od pasu do skupinky dětí,“ řekl v pondělí mluvčí Mergental.

Muž se pak otočil a zašel do domu, protože děti začaly odcházet pryč. "Dvanáctiletý kluk odcházel i s diabolkou pod kůží na hrudníku. Rodiče jej odvezli k ošetření do brněnské nemocnice, kde lékaři chlapci diabolku vytáhli,“ doplnil mluvčí Mergental. Vše naštěstí skončilo jen lehkým zraněním.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám