Hlavní obsah

Muži nebyla noční obchodní schůzka podezřelá, skončil v nemocnici

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Kriminalistům se podařilo dopadnout dva násilníky ve věku 29 a 30 let, kteří v neděli v noci nedaleko Bystrovan na Olomoucku napadli za zvláštních okolností brutálním způsobem dvaatřicetiletého muže. Zraněného jej pak nechali na místě a odjeli vozem, který mu odcizili.

Článek

„Násilníci na muže zaútočili na odstavné ploše u vjezdu na pole, kam přijel na základě telefonicky dohodnuté schůzky, na které mělo proběhnout obchodní jednání. Po krátkém rozhovoru jej muži, kteří na ni přijeli, začali bít do obličeje a do hlavy. Napadený upadl na zem na záda a oba násilníci jej dál tloukli,“ popsala Právu ve středu počátek přepadení olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Následně se podle ní snažili násilníci muži přetáhnout přes hlavu nějaký pytel či povlak, což se jim však nepodařilo, neboť napadený se bránil a volal o pomoc. „Jeden z násilníků jej pak začal ohrožovat nožem a naznačoval, že jej bodne do břicha. Při tom požadovali, aby jim muž vydal klíče od svého automobilu,“ uvedla mluvčí.

Klíče od vozidla Škoda Fabia si pak pachatelé vzali sami, když muže ležícího na zemi prošacovali. Pak z místa utekli. „Jeden z nich odjel odcizeným autem. Napadený muž musel být ošetřen na traumatologii Fakultní nemocnice v Olomouci,“ konstatovala Dolejšová.

Kriminalisté začali ihned po obou podezřelých i odcizeném vozidle pátrat a podařilo se jim oba muže dopadnout. „Jednoho zadrželi v odcizeném vozidle při silniční kontrole v Bílovci, druhý muž byl dopaden v Olomouci. Nyní jsou oba v policejních celách a bylo proti nim zahájeno trestní stíhání pro podezření z loupeže,“ dodala mluvčí.

Obviněným hrozí až deset let vězení. Motivem jejich útoku byly pravděpodobně nevyjasněné finanční závazky. Na případu kriminalisté dále pracují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám