Hlavní obsah

Policisté pátrají po cestujícím důchodci s Alzheimerovou chorobou

Právo, sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU

Po 87letém Mikuláši Poljakovi pátrají od úterka jablonečtí policisté, na než se obrátila důchodcova vnučka. Dědeček podle ní odešel v pondělí odpoledne z domova a nevrátil se. Nemocný muž u sebe nemá léky a s oblibou cestuje.

Článek

"Vnučka pohřešovaného muže uvedla, že trpí Alzheimerovou chorobou se středně těžkou demencí a užívá léky, které nemá u sebe," řekla Právu mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Muž podle ní rád a s oblibou cestuje. "Asi před dvěma lety ho rodina pohřešovala i dva měsíce, kdy procestoval Řecko a Španělsko. V poslední době hovořil hlavně o Slovensku, Rakousku a Německu,“ upřesnila Sochorová.

Pohřešovaný muž trvale žije v jablonecké Řetízkové ulici. Vypadá na 70 až 75 let, má asi 165 centimetrů vysokou a drobnou postavu. "Má oválný tvar hlavy, prošedivělé vlasy, přímé obočí, středně dlouhý nos a zakulacená záda,“ popsala hledaného Sochorová.

Na sobě měl v době odchodu z domova béžové kalhoty, světlou košili s krátkým rukávem a kšiltovku. U sebe měl doklady, průkaz bojovníka za svobodu, slevovou kartu na obědy, dioptrické brýle a nezjištěnou hotovost.

Informace o pohřešovaném důchodci přijmou policisté na kterékoli služebně anebo tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám