Hlavní obsah

Vyšetřování smrti bubeníka Chinaski potrvá týdny

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Policie stále neřekla konečné slovo ve vyšetřování smrtelné nehody bubeníka skupiny Chinaski Pavla Grohmana. K nehodě došlo v pátek v poledne. Grohman jel ve směru od Vamberk a zřejmě předjížděl ve chvíli, kdy před ním jedoucí vůz odbočoval vlevo. Policie nyní musí vyřešit otázku, zda automobil začal odbočovat v době, kdy byl již předjížděn nebo zda motocyklista si nevšiml, že vůz odbočuje vlevo.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Lidé zapalují na místě nehody svíčky.

Článek

„Sobota a neděle pro nás není problém, ale jedná se o tak složitý případ, že jsme stále na počátku. Stále zajišťujeme důkazy, nelze se ani předběžně vyjádřit k míře zavinění jednotlivých účastníků nehody,“ řekl Právu Vladimír Vích, zástupce ředitele pro uniformovanou policii okresního ředitelství policie v Rychnově nad Kněžnou.

Při srážce utrpěl motocyklista vážná zranění, kterým při leteckém transportu do nemocnice podlehl.

Na výsledek bude mít významný vliv posudek znalce z oblasti silniční dopravy, který si nechá policie mimo jiné zpracovat. Dosud také nemá výsledky rozboru krve postiženého motocyklisty, řidička automobilu měla test na alkohol negativní.

„Domnívám se, že se řádově bude jednat o týdny než bude možné případ uzavřít,“ dodal Vích.

Bubeník kapely Pavel Grohman. Foto: Chinaski

Lidé zapalují svíčky

Zatímco policie vyšetřuje, na místo nehody celý víkend přicházeli lidé, ať už místní, fanoušci kapely i milovníci silných strojů, aby tu u improvizovaného pomníčku položili květinu nebo zapálili svíčku.

„S Pavlem jsem si stejný den kupoval motorku,“ řekl Právu se smutkem v hlasu jeden ze dvou motorkářů, kteří se tu sobotu večer setkali.

„Je mi líto každého člověka, který zemře na silnici. Jedeme na koncert filharmonie do Rychnova, tak jsme po cestě přišli rozsvítit svíčku,“ dodala Olga z Hradce Králové.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám