Hlavní obsah

Za brutální útok hrozí mladíkovi až čtyřletý žalář

– ZLÍN
Právo, Aleš Fuksa

Z výtržnictví a především z pokusu těžké újmy na zdraví obvinili zlínští policisté šestnáctiletého mladíka, který 28. června v ulici Kvítková brutálně mlátil o pět let staršího muže. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu až čtyřleté vězení.

Článek

O případu Novinky.cz informovaly 30. června. Otřesné bitce, při které připitý mladík uštědřil podnapilému muži několik ran pěstí do hlavy, kolenních kopanců do téhož místa a přitom jej držel za vlasy, přihlíželo i mnoho svědků. Žádný z nich se však napadenému muži nesnažil pomoci.

:. Za brutální útok hrozí mladíkovi až čtyřletý žalář (FOTO MPZ).

Útočník své dílo dokonal rozběhem k muži vstávajícímu ze silnice a brutálním kopancem do hlavy. Velkou část jednostranně vedené bitky zaznamenali na kamerovém systému zlínští strážníci. Na záznamu bylo rovněž patrné, že první lidé zasáhli až po osudném kopanci, kdy jednadvacetiletý muž zůstal ležet až do příjezdu záchranářů uprostřed frekventované silnice.

 

:. Záchranáři ošetřují jednadvacetiletého mladíka uprostřed frekventované silnice. (FOTO MPZ)

Zlínští policisté původně zvažovali mladíka obvinit z trestného činu výtržnictví. Po zvážení všech okolností však zvolili přísnější metr a šestnáctiletého útočníka ze Zlína, který je chovancem výchovného ústavu, obvinili i z těžkého ublížení na zdraví. „Útočník si musel být vědom toho, že při podobných silných kopech směřujících do obličeje a hlavy může člověku vážně ublížit,“ sdělila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Podle lékařů utrpěl poškozený muž lehké zranění. Měl otřes mozku a pohmožděniny na krční páteři a hlavě. Navíc měl tržnou ránu v oblasti horního rtu a levého koutku úst. V Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně byl hospitalizovaný dva dny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám