Hlavní obsah

Soudce vykázal ze síně matku Škrlové

Právo, jac
BRNO

Dvě extempore musel v pondělí řešit soudce Pavel Göth v soudní síni při výsleších odborných znalkyň z oboru psychologie, psychiatrie a sexuologie. V prvním případě musel uklidňovat Kateřinu Mauerovou, která ve svém vystoupení obvinila soudní znalkyně z toho, že jí vyhrožovaly. Odpoledne dokonce vykázal matku Barbory Škrlové ze soudní síně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Renáta Škrlová u soudu

Článek

Renáta Škrlová během soudního jednání nesouhlasným mručením a stručnými poznámkami komentovala výpovědi znalkyň o její dceři. Pokoušela se vybíhat z řady a dávat komentáře advokátovi své dcery.

 Po dvou napomenutích ji při třetím incidentu soudce vyloučil z dalšího jednání a Škrlová odcházela ze soudní síně s hlasitým komentováním. Nemohla prý mlčet, když se říkají nepravdy.

Kateřina si stěžovala na znalkyně

Kateřina Mauerová, sestra matky týraných chlapců, si hlasitě stěžovala na práci znalkyň, které dělaly její posudek.

“Klára byla vyšetřována několik desítek hodin. Já jen několik hodin. To znamená, že v osmdesáti procentech znalkyně dělaly závěry pouze z informací, které získaly od Kláry. Já jsem jim mnoho informací neposkytla, měla jsem k tomu dost důvodů,“ řekla Kateřina. Pokračovala tím, že prý měla špatné zkušenosti - znalkyně jí údajně podsouvaly odpovědi.

„V momentu, kdy se moje informace rozcházely s informacemi, které byly v mediích, říkaly mi znalkyně, tohle neříkejte, to není pravda, podívejte co píšou v novinách. Nemohla jsem získat důvěru v tyto znalkyně. Říkaly, že to ze mne leze jak z chlupaté deky."

Kateřina dokonce znalkyni v oboru sexuologie obvinila, že jí vyhrožovala. "Pokud nebudete spolupracovat, napíšu, že jste pedofilní. Pokud budete spolupracovat, můžu z vás udělat také oběť," říkaly podle Mauerové znalkyně. Já jsem se rozhodla, že spolupracovat nebudu,“ rozhořčovala se Mauerová.

Soudce ji vyzval, aby si uvědomila obsah své výpovědi. „Pokud to znalkyně popřou, zahájím proti vám trestní stíhání pro další trestný čin,“ varoval soudce, ale Kateřina pokračovala, že je vše pravda. Zaměřila se ovšem pouze na hodnocení znalkyň, nikoli na připomínky ke konkrétním výsledkům vyšetření. Teprve po výzvě soudce se uklidnila.

Reklama

Související články

TÉMA: Soud v kauze Kuřim

Krajský soud v Brně projednává otřesný případ týrání malých chlapců Ondřeje a Jakuba z Kuřimi. Celou kauzu obestírá zvláštní propletenec vztahů všech...

Výběr článků

Načítám