Hlavní obsah

Chtěl se dívat na zprávy v televizi, děti rozehnal vzduchovkou

– BRNO
Novinky, pno

V Sobotovicích nedaleko Brna přišel v sobotu večer dvanáctiletý chlapec domů s krvavou skvrnou na tričku. Rodičům řekl, že si hrál v parku s dalšími dětmi a přišel za nimi muž se vzduchovkou a vystřelil. Nakonec se ukázalo, že děti rušily muže a ten se nemohl v klidu dívat na zprávy v televizi. Diabolku chlapci z těla vyndali lékaři, střílejícímu muži hrozí pokuta až tři tisíce korun.

Článek

Když přišel zakrvavený chlapec domů, rodiče se ho ptali, co se stalo. Řekl, že v parku s dalším kamarádem a kamarádkou házeli jablka do odpadkového koše. V době, kdy v televizi běželo zpravodajství.

„V tom vyšel z domu starší muž a začal děti napomínat, že jsou strašně hlučné a nemůže se v klidu dívat na televizi. Došlo zřejmě k ostré slovní přestřelce, po níž muž odešel do domu. Vzápětí se ale vrátil se vzduchovou puškou, jaká bývá na střelnicích, a vystřelil jen tak od pasu do skupinky dětí,“ řekl v pondělí mluvčí policie Ale Mergental.

Muž se pak otočil a zašel do domu, protože děti začaly odcházet pryč. „Dvanáctiletý kluk odcházel i s diabolkou pod kůží na hrudníku. Rodiče jej odvezli k ošetření do brněnské nemocnice, kde lékaři chlapci diabolku vytáhli,“ doplnil mluvčí Mergental.

Vše naštěstí skončilo jen lehkým zraněním. Starší muž je podezřelý ze spáchání přestupku, za který mu může být uložena pokuta až tři tisíce korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám