Hlavní obsah

Muž v Praze znásilnil dvanáctiletého chlapce, sám se přihlásil policistům

Novinky, ČTK, pno, jky
PRAHA
Aktualizováno

Pražští policisté od neděle vyšetřují případ zneužití teprve dvanáctiletého chlapce. Policie zadržela muže, kterého podezírá z toho, že v neděli odpoledne hocha nejdříve udeřil do hlavy půllitrem a poté jej znásilnil.

Článek

"V neděli v podvečer jsme přijali oznámení od rodičů dvanáctiletého chlapce, že byl znásilněn. Policistům se podařilo zajistit v této souvislosti podezřelou osobu. Bližší podrobnosti k případu zatím nemáme,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Doplnila ale, že s ohledem na okolnosti případu nebude policie bližší informace sdělovat. Podle informací Novinek měl muž chlapce údajně udeřit půllitrem do hlavy a pak ho znásilnit. Policie později podezřelého muže dopadla v Argentinské ulici v Praze.

Muž sám kontaktoval pražské policisty telefonem. Policisté ho v zápětí zadrželi. Jednatřicetiletý muž bude v průběhu pondělí vyslechut a později také obviněn ze spáchání trestného činu znásilnění.

"Podezřelému, který byl v minulosti opakovaně soudně trestán za majetkovou trestnou činnost, hrozí trest odnětí svobody od pěti do dvanácti let," doplnila Knolová.  

Podle statistik ministerstva práce a sociálních věcí vzrostl loni počet týraných a zneužívaných dětí v ČR v meziročním srovnání o 264 případů na 1884. Odborníci tvrdí, že se jedná jen o špičku ledovce, skutečné číslo může být několikanásobně vyšší. Někteří hovoří až o 40 000 týraných a zneužívaných dětech v ČR. V létě navíc riziko sexuálního zneužití a obtěžování dětí stoupá.

Reklama

Výběr článků

Načítám