Hlavní obsah

V garáži shořela auta a motorky za milóny

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÝ BROD

Na dva a půl miliónu korun se vyšplhaly škody po nočním požáru v rodinném domě v Uherském Brodě, majiteli v garáži shořela vozidla značky Audi TT a Hyundai. V garáži měl i historické motocykly.

Článek

Hasiči nevyloučili, že celkové škody budou po řádění ohnivého živlu ve dvojgaráži objektu ještě mnohem vyšší. Případ je nyní v šetření.

Majiteli domu se naskytl hrůzný pohled, v garáži mu zbyly ohořelé vraky vozidel značky Audi TT a Hyundai. Oheň se vrhl i na čtyři historické motocykly. Dopoledne pokračují hasiči ve zjišťování příčiny, která je dosud neznámá. Jisté však je, že včasným zásahem se podařilo zachránit majetek za dalších pět miliónů korun.

„Požár poškodil stavební část garáže, několik dalších místností a kouřem bylo zasaženo obytné přízemí domu. Hasiči byli na místě jen za tři minuty od výjezdu. Z příjezdové silnice byly vidět mohutné šlehající plameny, které prostoupily přes garážová vrata,“ informoval ráno mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Požár dvojgaráže rodinného domu zničil šest vozidel včetně historických motocyklů. Foto. HZS Zlínského kraje

Zásah profesionálů přitom nepatřil k těm jednodušším. „Z garáže se ozývalo hned několik detonací a velkých výšlehů plamenů způsobených unikajícím palivem. Jen lokalizace požáru trvala hasičům i přes intenzivní hašení více než půl hodiny. Další hodinu hasiči dohašovali zničený vozový park dvou osobních aut a čtyř motocyklů,“ doplnil mluvčí.

Během požáru i při jeho likvidaci nedošlo k žádnému zranění. Tříčlenná rodina opustila zakouřené místnosti včas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám