Hlavní obsah

Rodiče z Bíliny týrali své syny, zavírali je na měsíce do kobky

BÍLINA
Aktualizováno

Z trestného činu ohrožování mravní výchovy mládeže byli obviněni rodiče, kteří v Bílině na Teplicku údajně týrali dva své syny ve věku dva a čtyři roky. Chlapci žili podle sociálních pracovníků dlouhé měsíce v miniaturní nevětratelné a neosvětlené temné úklidové komoře nemytí, zavšivení a ve výkalech. Rodiče je údajně do komory zavírali sedm měsíců. Uvedla to televize Nova.

Foto: Profimedia.cz

Děti živořily v úklidové komoře o rozměrech jeden krát jeden metr. Ilustrační foto

Článek

Chlapci byli v takovém stavu, že vydávali pouze zvuky bručení a vrčení. Soud se bude počínáním rodičů zabývat příští středu, uvedla Nova.

Týrání chlapců odhalily sociální pracovnice, které spolu s policií děti rodičům odebraly. Odborníci děti okamžitě odvezli do nemocnice k ošetření a pak je předali specialistům do ústavu. Nyní jsou v kojeneckém ústavu v Teplicích, kam je znovu těhotná matka s manželem chodí navštěvovat. Jejich matka se hájí, že chlapci měli všeho dostatek a byli vykoupaní a čistí.

Podle Novy děti živořily v úklidové komoře o rozměrech jeden krát jeden metr v panelákovém bytě. "Na místě jsme našli děti v temné komoře, byly pomočené a špinavé," řekla sociální pracovnice.

Podle informací Novy soud zřejmě přehodnotí počínání rodičů na trestný čin týrání svěřené osoby, za což jim hrozí až osmileté vězení. Otec rodiny byl již dvakrát trestaný, uvedla Nova.

Matka tvrdí, že je tam manžel zavřel jen na deset minut, než jí šel naproti. Podle Novy chlapci nemají žádné hygienické návyky a na tělíčku měli staré modřiny.

V Česku se v poslední době vyskytlo hned několik případů údajného týrání dětí. Nejznámějším, známým jako kuřimská kauza, se nyní zabývá soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám