Hlavní obsah

Bývalý policista dostal za loupeže 4,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘÍBRAM

Bývalého policistu z Čimelic na Písecku Romana Vlka poslal ve středu Okresní soud v Příbrami na 4,5 roku do vězení s ostrahou. Vlk musí také uhradit vzniklou škodu. Muž se podle verdiktu dopustil několika loupeží a zaútočil na veřejného činitele. Obě strany si s odvoláním ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Článek

"Důkazy jednoznačně usvědčují obžalovaného," uvedl ve zdůvodnění rozsudku soudce Jaroslav Špička. Dodal, že obžalovanému hrozil až desetiletý trest.

Expolicista podle obžaloby od konce srpna do 11. října 2007 přepadl čtyři benzinové pumpy, jednu sázkovou kancelář a jednu pobočku banky v okresech Benešov, Pelhřimov, Příbram, Plzeň-jih a Klatovy. Ve všech případech podle obžaloby ohrožoval obsluhu služební zbraní a nutil ji vydat peníze. Oloupené firmy způsobené škody vyčíslily na zhruba 70 000 korun a 145 eur.

Obžaloba bývalého pětadvacetiletého policistu viní také z útoku na veřejného činitele, kterého se údajně dopustil při zatýkání po posledním přepadení. Vlk se prý snažil ujet, poškodil dvě policejní auta a jeden ze zasahujících policistů se při tom zranil. Vlk se hájil tím, že nevěděl, že ho pronásleduje policie. Zjistil to prý, až když uslyšel varovné výstřely.

Reklama

Výběr článků

Načítám