Hlavní obsah

Mladý spolujezdec zahynul při nehodě na přejezdu

VSETÍN

Život mladého muže si vyžádala nehoda, která se stala v úterý kolem poledne na železničním přejezdu mezi obcemi Jablůnka a Bystřička na Vsetínsku. Při střetu osobního vozu BMW, v němž se mladík vezl, s nákladním automobilem značky Volvo byla těžce zraněna i další spolujezdkyně, řidič utrpěl lehké zranění.

Článek

Informovali o tom Štefan Hrtús z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje a mluvčí vsetínské policie Ludmila Brousilová. Příčinu nehody policisté nadále zjišťují.

Podle předběžných informací chtěl šofér BMW předjet nákladní vůz, ale v zatáčce před přejezdem mu prý vjelo do protisměru další auto. Při návratu zpět do svého pruhu pak údajně zezadu narazil do nákladního vozidla.

Dvě sanitky převezly zraněné účastníky havárie do nemocnice. "Posledního z trojice, která cestovala v osobním voze, jsme však už bohužel vyprostili mrtvého," uvedl Hrtús.

Nehoda zablokovala provoz na železnici

Přestože se nehody neúčastnil vlak, událost omezila dopravu na mezinárodní trati ze Slovenska přes Horní Lideč do Hranic na Moravě. "Jelikož došlo k převrácení kamiónu, vlaky musely asi dvě a půl hodiny projíždět částí tratě mezi stanicemi Jablůnka a Valašské Meziříčí krokem," sdělil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Letos na silnicích Zlínského kraje zahynulo již 18 osob. Po pěti obětech registrují policisté na Vsetínsku, Zlínsku a Kroměřížsku. Slovácko se třemi mrtvými vychází z této statistiky nejlépe. Loni policie v kraji evidovala celkem 61 obětí dopravních nehod, v roce 2006 jich přitom bylo 42.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám