Hlavní obsah

Turistu kolem Sněžky hledaly desítky záchranářů, dovezlo ho taxi

KRKONOŠE

Desítky českých i polských záchranářů Horské služby hledalo večer a v noci na sobotu ztraceného holandského turistu v okolí Sněžky v Krkonoších. Pátrání bylo bezvýsledné, turista nakonec nad ránem sám v pořádku dorazil do svého penziónu. Tam ho přivezlo taxi.

Článek

Muž při své cestě nejvyššími českými horami zabloudil až do polského střediska Karpacz. Zpátky do penziónu v Peci pod Sněžkou se vrátil v pořádku vozem taxi. Záchranáři přitom rozjeli jednu z největších pátracích akcí v posledních letech.

Třicetiletý Holanďan trpí psychickou poruchou. Třicetiletý turista, který trpí psychickou poruchou, se ztratil v pátek vpodvečer při výletu na Sněžku. Horská služba do pátrání nasadila 34 lidí, psovoda se psem a v akci byla i policie. Když záchranáři dostali informaci, že turista byl viděn v Polsku, zapojili se do nočního pátrání i polští záchranáři. Akce trvala do sobotní druhé hodiny ráno.

"Turista zabloudil do Karpacze a hory se zřejmě pokusil v noci přejít. Když se mu to nepodařilo, vrátil se a přijel do penziónu taxíkem," řekl Marek Fryš z krkonošské Horské služby. Dodal, že podobným událostem se dá předejít tím, že turisté u sebe budou mít nabitý mobilní telefon. V případě problémů jím mohou udat svou polohu.

Reklama

Výběr článků

Načítám