Hlavní obsah

Hajlující vrah z Příbrami dostal za ubodání mladíka 12,5 roku vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Devatenáctiletý Jiří Fous půjde za zabití osmnáctiletého mladíka v Příbrami na 12,5 roku do vězení. Rozsudek vynesl v pátek pražský krajský soud. Incident se odehrál v lednu na schodišti příbramského baru Na Chmelnici. Záznam bezpečnostní kamery odhalil, že útočník měl na sobě při útoku uniformu wehrmachtu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Fous přichází k soudu

Článek

Podle obžaloby Fous dvakrát bodl mladíka armádním nožem s čepelí dlouhou 18 centimetrů. Napadený později následkům zranění podlehl. Fous před činem trávil čas v baru s příslušníky neonacistického hnutí.

Skupina se po předchozích názorových neshodách střetla na schodišti se stoupenci skinheads označovaných jako SHARP, kteří zaujímají antirasistické a antifašistické postoje. K těm patřila podle vlastního prohlášení na své webové stránce i oběť.

Obě skupiny se střetly na schodech, kde Fous pobodal muže, který na něj zaútočil pěstmi. Poté odešel na policii, kde potyčku oznámil. Nůž odhodil do popelnice u policejní služebny, policisté ho později našli.

Policie zadržela Fouse krátce po incidentu a umístila jej do vazby. Obviněný muž se v přípravném řízení k činu přiznal a u soudu svou výpověď potvrdil. V době vraždy byl Fous v podmínce kvůli předchozí loupeži. V herně, jak sám přiznal, několikrát hajloval. Na sobě měl tehdy německou uniformu, opasek s hákovým křížem a na ruce vyřezané znamení SS, znak organizace fanaticky oddaných přívrženců Adolfa Hitlera.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám