Hlavní obsah

Po zásahu proudem zůstala dívka viset za nohu ze stožáru

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Netradičním způsobem si krátila prázdninový den ve čtvrtek teprve čtrnáctiletá dívka na Trutnovsku. Z neznámých důvodů vylezla na stožár vysokého napětí. Zasáhl ji nejspíš elektrický výboj a zůstala viset ze stožáru za nohu. Sundali ji místní lidé, vrtulník ji dopravil do nemocnice.

Článek

Neštěstí se stalo před půl osmou večer v obci Borovnice. Na místo vyrazili ihned záchranáři a hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Trutnova s žebříkem. Záchranáři k místu vyslali také vrtulník letecké záchranné služby.

„Na místní stožár velmi vysokého napětí vylezla čtrnáctiletá dívka. Pravděpodobně byla zasažena elektrickým výbojem a zůstala viset za nohu asi v šestimetrové výšce. Místní občané ji sundali ještě před příjezdem hasičů,“ řekla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Záchranáři dívku na místě ošetřili a vrtulník ji transportoval do nemocnice. Případu se věnují policisté. „Událost vyšetřujeme, bližší informace zatím nemáme k dispozici,“ řekl Novinkám mluvčí trutnovské policie Jiří Prouza.

Reklama

Výběr článků

Načítám