Hlavní obsah

Výbuch rozžhaveného železa těžce popálil čtyři lidi

Právo, ČTK, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYCANY
Aktualizováno

V železárnách v Hrádku na Rokycansku ve čtvrtek odpoledne explodovalo v jedné z pecí rozžhavené železo. Vážně popálilo nejméně čtyři lidi.

Článek

Do železáren se sjelo pět sanitek a přistál tam také vrtulník. Ten přepravil na popáleninové centrum do pražských Vinohrad tři dělníky.

„Jeden z nich je v kritickém stavu s popáleninami na 60 procentech těla, další dva jsou ve velmi vážném stavu, mají popáleniny na 40 procentech těla. Čtvrtého popáleného dělníka odvezla sanitka do plzeňské nemocnice s popáleninami na 15 procentech těla,“ řekla mluvčí krajské plzeňské záchranky Lenka Ptáčková.

„Výbuchem se požár sám uhasil, zbytek byl dohašen práškovým hasicím přístrojem,“ uvedla krajská mluvčí hasičů Alena Marešová. Podle ní se výbuch stal v peci se žhavou ocelí při tavení.

Zničený prostor v železárnách. Foto: HZS Plzeňského kraje

Podle mluvčího společnosti Z-Group, která Železárny Hrádek vlastní, nastal výbuch při vkládání vsázky ve velikém paketu s materiálem do jedné z pecí. „Do vsázky není vidět, bylo tam něco, co tam být nemělo. Vsázka se kvůli tomu vylila z pece a ožehla dělníky,“ uvedl mluvčí společnosti Miroslav Slaný. Podle něj nešlo o technologickou závadu ani o pochybení dělníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám