Hlavní obsah

Po srážce fabie s kamiónem zemřela žena

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIKULOV

Jeden mrtvý a dvě lehká zranění jsou bilancí nehody Škody Fabia s kamiónem v Mikulově na Břeclavsku. Osobní vůz vjel po třinácté hodině kamiónu přímo do cesty. Na místo musel přiletět vrtulník, aby převzal starší ženu s velmi vážným zraněním hlavy. Žena zraněním v nemocnici podlehla.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Fabie po nárazu do kamiónu a pomníku ztratila na šířce téměř půl metru.

Článek

Další dva cestující z fabie, starší řidič a spolujezdec, vyvázli ze střetu s lehkými zraněními. Podle prvotních výpovědí svědků jela fabie turistů z kempu u Pasohlávek ve směru od Břeclavi. Na křižovatce, kterou chtěl její řidič zřejmě přejet rovně k nákupnímu centru, ale nezastavil. Přitom měl dát přednost kamiónu, který se chystal odbočit na trasu do Břeclavi. Do něj ale fabie nenarazila, kamión zůstal stát.

Vedle něj však ve směru od Brna k rakouské hranici přijížděl další kamión a jemu vjelo osobní auto přímo pod kola. Řidič kamiónu příliš možností neměl, auto se mu ukázalo až v bezprostřední blízkosti a tak následoval náraz kamiónu do pravého boku škodovky. Náraz zdemoloval zadní část osobního auta a odhodil je přímo na část pomníku Rodina.

Betonový podstavec pamětní tabule zcela zdemoloval levou zadní část auta, které zůstalo stát opodál. Není přitom nezajímavé, že právě na možnost zhoršení následků případné nehody upozorňovali policisté v době, kdy tehdejší starosta Mikulova Ivo Koneš (ODS) zřízení pomníku v těsném sousedství frekventované vozovky odsouhlasil.

Podle zasahujících policistů je případ v začátku šetření a nelze spekulovat o míře zavinění. To určí teprve podrobné vyšetřování.

Fabie po nárazu do kamiónu a pomníku ztratila na šířce téměř půl metru.foto: Právo/Milan Vojtek

Na nehodě se podle dalších řidičů mohla podepsat skutečnost, že mnozí lidé mají při cestě od Břeclavi dojem, že by mohli být na hlavní silnici. „Možná by pomohlo více zdůraznit to, že hlavní cesta na křižovatce končí. Taky proto, že je to o prázdninách už třetí stejná nehoda na této křižovatce,“ řekl jeden z místních motoristů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám