Hlavní obsah

U Hradce spadl ultralight, v troskách zemřel jeden člověk

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

Ultralehké letadlo se ve středu kolem třetí hodiny odpoledne zřítilo u Hradce Králové. V troskách zemřel jeden člověk. V letadle byl byl sám. Stroj odstartoval z královéhradeckého letiště.

Článek

„Stroj havaroval v bezprostřední blízkosti letiště na pole poblíž řeky Labe. Po pádu začal hořet a požár se snažili uhasit tři muži, kteří byli na blízku. Nepodařilo se jim to a museli být lékařsky ošetřeni, neboť se nadýchali zplodin,“ informovala Právo mluvčí krajských hasičů v Hradci Králové Martina Žahourková.

Nedaleko zásahu hasiči navíc zcela náhodně objevili oběšeného muže. „Mrtvolu našli, když ohledávali okolí místa havárie,“ sdělila Žahourková.

Na místě zasahovala sanitka a také vrtulník hradecké záchranky, pilotovi však už nemohli pomoci. „Záchranáři našli v havarovaném stroji ohořelého tělo muže,“ konstatoval šéflékař Územního střediska záchranné služby v Hradci Králové Jiří Mašek.

Podle informací policie pilot vzlétl asi ve 14:15 hodin. Havárii vyšetřují spolu s policií také orgány letecké inspekce. Podle některých informací vyšetřovatelé nevylučují, že k pádu letadla došlo kvůli technické závadě.

V Královéhradeckém kraji naposledy spadlo ultralehké letadlo letos v červnu, kdy v troskách letadla ve Vokšicích na Jičínsku zemřeli dva letci ve věku 46 a 32 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám