Hlavní obsah

VIDEO: Zásahovka pozatýkala frontovou mafii u cizinecké policie

PRAHA

Cizinecká policie ve středu ráno zasáhla proti skupině cizinců, kteří údajně žadatelům o pobyt v Česku za úplatu pravidelně násilím vymáhali lepší místa ve frontě před inspektorátem v pražské Koněvově ulici. Policisté předvedli na služebnu celkem 19 lidí, z toho jednoho člověka bez dokladů a jednoho s padělaným cestovním pasem.

Článek

Uvedla to mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Akce začala v půl čtvrté ráno. Policisté zkontrolovali před inspektorátem totožnost přítomných žadatelů i předem vytipovaných lidí, kteří podle Rendlové pravidelně odpoledne oslovují čekající žadatele a za poplatek 500 korun jim na následující den nabízejí místo ve frontě podle vlastního pořadníku. Místa pak údajně každé ráno vynucují násilím na ostatních žadatelích, kteří jim nezaplatili.

V současné době policie provádí výslechy předvedených lidí, zadržení většinou pocházejí z rusky hovořících zemí. Jeden z vyslýchaných se prokázal cestovním dokladem s vyměněnou fotografií.

Cílem akce bylo podle Rendlové vyřešit dlouhodobě neuspokojivou situaci na inspektorátu, a vytvořit tak cizincům rovné a důstojné podmínky pro vyřizování žádostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám