Hlavní obsah

Devítiletý chlapec se světlíkem propadl do budovy školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HUSTOPEČE
Aktualizováno

Teprve devítiletý chlapec se v úterý odpoledne těžce poranil ve chvíli, kdy propadl skleněnou střechou a zřítil se z výšky šesti metrů na zem. Neštěstí se stalo v obci Velké Bílovice na jižní Moravě. Ve vážném stavu skončil chlapec v nemocnici.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Světlík, kterým žák do budovy školy propadl.

Článek

Posádka záchranářů z Hustopečí vyjížděla k neštěstí před třetí hodinou odpoledne. V době příjezdu záchranné služby byl chlapec při vědomí a krvácel. Jeho stav a zranění byla podle záchranářů velice vážná.

„Lékařka a záchranáři uvedli chlapce do umělého spánku a provedli veškeré potřebné věci k zajištění jeho zdravotního stavu. Kvůli jeho vážným zraněním na místo přivolali vrtulník z Brna,“ řekla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Dva devítiletí kluci se v úterý ze dvora vyšplhali na střechu přístavby školní budovy a odtud se jim otevřela cesta ke střeše hlavního objektu školy. Pod jedním z dvojice ale povolil skleněný světlík a chlapec spadl do hloubky kolem šesti metrů. „Měl štěstí v tom, že spadl přímo na vysokou skříň. Ta sice náraz nevydržela, ale alespoň zbrzdila jeho pád,“ řekla Právu Alena Sabikovičová z květinářství v budově školy.

Právě tam přiběhl po pádu chlapce jeho kamarád a požádal o pomoc. Žena použila své klíče do budovy a utíkala do chodby, kam školák dopadl na dlažbu. „Nebyl to pěkný pohled. Krev, střepy a mezitím on. Čekali jsme na záchranku, já jsem se zatím aspoň podívala, jak na tom je. Břicho měl bez řezných zranění, krvácel z ruky,“ popsala situaci květinářka.

Reklama

Výběr článků

Načítám