Hlavní obsah

Policie stíhá řidiče autobusu, který na přechodu usmrtil sedmiletou dívku

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Kriminalisté stíhají třiadvacetiletého řidiče autobusu, který v úterý večer v Ostravě srazil přímo na přechodu sedmiletou dívku. Ta na místě svým zraněním podlehla. Řidič si pravděpodobně dívky nevšiml. Policisté ve středu upřesnili, že muž ale zatím obviněn nebyl.

Článek

„Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení pro trestný čin ublížení na zdraví. Viníkovi hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let a zákaz činnosti,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Tragédie se stala v úterý před 17. hodinou. Šofér řídil autobus značky Karosa v Ostravě-Porubě po ulici Sokolovské, kde si zřejmě nevšiml přecházející sedmileté dívenky na přechodu pro chodce. Sraženému dítěti přivolání záchranáři již nemohli pomoci.

„Zasahující lékařka bohužel zjistila, že dítě utrpělo poranění neslučitelná se životem. Posádka se navíc musela na místě postarat o dva nezraněné příbuzné zemřelého dítěte, kteří jevili známky akutní stresové reakce,“ řekl mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

„Orientační dechová zkouška měla negativní výsledek,“ potvrdila policejní mluvčí. Kriminalisté pokračují ve vyšetřování příčin nehody. „Technickou závadu autobusu jsme nezjistili. Místo dopravní nehody jsme důkladně zadokumentovali a přizvali jsme znalce z oboru dopravy,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám