Hlavní obsah

Konflikt mezi zahrádkáři skončil sekyrou v hlavě

Právo, jac
BRNO

Od úterního rána vyšetřují jihomoravští kriminalisté konflikt mezi dvěma muži v zahrádkářské kolonii poblíž Veslařské ulice v Brně. Před půl šestou ráno se situace vyhrotila až k fyzickému napadení. To vyvrcholilo útokem sekerou.

Článek

Podle svědků jeden muž vzal do ruky sekeru a zaťal ji druhému do hlavy. Ten útok zázrakem přežil, družka zraněného ihned přivolala pomoc.

„V incidentu podle všeho sehrál roli také alkohol. Co se přesně mezi 41letým útočníkem a jeho o pět let starším známým odehrálo, to nyní kriminalisté vyšetřují. Napadený muž je v péči lékařů,“ řekla mluvčí jihomoravských policistů Jana Šípková.

Podle ní policejní komisař posoudil případ jako pokus trestného činu vraždy, za který může pachateli hrozit až patnáctileté vězení.

„Dnešního dne vyšetřovatel zahájil stíhání podezřelého jednačtyřicetiletého muže pro uvedený trestný čin a během zítřka podá návrh na jeho vzetí do vazby. Podle všeho mohly být motivem jednání a původní příčinou konfliktu mezi muži osobní vztahy. Vše je však i nadále předmětem vyšetřování policistů. Násilné jednání podezřelému muži zřejmě nebylo zcela cizí, v minulosti byl pro ublížení na zdraví již odsouzen,“ řekla Právu Šípková.

Reklama

Výběr článků

Načítám