Hlavní obsah

Policie už se zajímá o opilého primáře dětského oddělení

– DOMAŽLICE
Právo, pab

Policie začala vyšetřovat pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky dnes již bývalého primáře dětského oddělení domažlické nemocnice Vratislava Beneše. Situaci komplikuje fakt, že policisté nenechali Benešovi v pátek, kdy měl ordinovat opilý, odebrat krev.

Článek

„Po vyhodnocení zjištěných skutečností jsme zahájili úkony trestního řízení,“ řekl v úterý šéf domažlické policie Miloslav Hora.

Problém je ale v tom, že policisté Benešovi nenechali vzít krev, přestože při orientační dechové zkoušce ukázal přístroj přes dvě promile alkoholu. Soudy ale údaje z dechové zkoušky nepřipouští jako důkaz.

Beneš během noční služby z pátku na sobotu ordinoval opilý. Zakročit musela ředitelka nemocnice Alena Vyrutová za asistence policie. Beneš nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Šéfka špitálu ho okamžitě vystřídala ve službě. V pondělí ho za hrubé porušení pracovní kázně odvolala z funkce přednosty dětské kliniky.

Celou záležitost oznámil otec nemocného dítěte, které potřebovalo ošetřit. „Do ordinace přišel kolem 22. hodiny. Když viděl, v jakém stavu je lékař, nechtěl, aby jeho dítě vyšetřil. Zavolal na recepci nemocnice a policii,“ řekl domažlický policejní ředitel Miloslav Hora.

Podle něho policisté naměřili v dechu lékaře 2,18 promile alkoholu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám