Hlavní obsah

Auto najelo na chodník a přehodilo ženu přes most

Právo, pch
ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Aktualizováno

V Jimramově u Žďáru nad Sázavou najelo v pondělí odpoledne osobní auto na chodník a srazilo tři lidi - babičku, syna a vnučku. Osmapadesátiletá žena srážku nepřežila, náraz ji přehodil přes zábradlí mostu. Její dvaatřicetiletý syn byl odvezen do nemocnice, sedmiletá vnučka vyvázla bez zranění.

Článek

„Vůz, řízený 61letým mužem, srazil dva chodce, 58letou ženu a mladšího muže. Řidič nezvládl řízení,“ informoval žďárský policejní mluvčí Václav Kučera.

Podle šéfa vysočinské záchranky Lukáše Kettnera převezla sanita rychlé pomoci chodce do novoměstské nemocnice pravděpodobně se zlomeninou bérce. „Podle kusých zpráv, které mám k dispozici, bylo na místě ještě dítě, ale to vyvázlo bez zranění,“ informoval lékař.

Podle svědkyně šlo o babičku se synem a jeho dcerkou. „Šli po pravé straně ve směru na Poličku přes Krausův most. Jak do nich auto mohlo narazit, nikdo nechápe. Řídil ho zkušený a dobrý šofér a navíc jel z opačné strany,“ řekla Právu žena.

Nejsilnější náraz zasáhl ženu, kterou auto odhodilo přes zábradlí mostu a bezvládné tělo dopadlo na kamenný břeh z asi třímetrové výšky, patrně na hlavu. Paní byla mrtvá na místě. Jimramovští nyní spekulují buď o technické závadě anebo mikrospánku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám