Hlavní obsah

Na severu Moravy vítr opět lámal stromy

• Aktualizováno

Silná bouře se v neděli opět přehnala Moravskoslezským krajem. Vítr lámal především stromy. Hasiči je odstraňovali a na několika místech čerpali vodu. Na rozdíl od sobotní bouře, která na několik hodin zastavila dopravu na železniční trati mezi Ostravou a Přerovem, ta dnešní nezpůsobila vážnější škody. Řekl to mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Článek

V době od 16:00 do 17:00 dobrovolní a profesionální hasiči evidovali 38 výjezdů. "Nejvíce práce jsme měli v Ostravě, kde jsme zasahovali na patnácti místech," řekl Kůdela. Dodal, že rušno bylo i na Frýdecko-Místecku a Opavsku. Naopak klid byl na Bruntálsku, kde hasiči kvůli počasí nevyjížděli ani jednou.

Závažné dopravní komplikace způsobil vítr a popadané stromy v sobotu na trati mezi Ostravou a Přerovem. Nedaleko Jistebníku na Novojičínsku stálo od 17:30 až 2,5 hodiny devět dálkových spojů.

Pendolino mířící do Prahy nabralo zpoždění 150 minut. Po jedné trati technici provoz obnovili krátce před 20:00. Po druhé pak až nad ránem.

Spadané větve zpozdily o hodinu vlak do Liberce

Spadané větve v neděli večer zpozdily zhruba o jednu hodinu rychlík z Pardubic do Liberce. Bouřka polámala strom u Dvora Králové nad Labem. Větve, které zatarasily cestu, odstranili zaměstnanci Českých drah. Cestujícím ve vlaku se nic nestalo. Uvedl to mluvčí společnosti Ondřej Kubala.

"Větve byly spadané v oblouku kolejí, strojvůdce nestihl zabrzdit. Hasiče nebylo nutné volat. Odklízení zvládli naši zaměstnanci," uvedl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám