Hlavní obsah

VIDEO: Smrtelná nehoda brzdí D5, řidiče kamiónu zasypal náklad

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Na 68. kilometru dálnice D5 ve směru od Prahy na Plzeň v úseku mezi Ejpovicemi a Tymákovem havaroval ve čtvrtek krátce před šestou ráno kamión s vlekem. Rumunský řidič zřejmě usnul, prorazil středová svodidla a převrátil se v protisměru. Nehodu zaplatil životem. Z kabiny totiž po nárazu vypadl a zasypal ho náklad. Kamión vezl bedny s kabeláží.

Havarovaný kamión na plzeňské dálnici D5Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

"Když jsme přijeli na místo, řidiči už nebylo pomoci. Utrpěl mnohočetná zranění neslučitelná se životem,“ řekla mluvčí krajské záchrany Lenka Ptáčková.

Více štěstí měl jeho spolujezdec, který z nehody vyvázl jen potlučený. S řidičem byli bratři. "Sanitka ho odvezla jen na drobné ošetření na chirurgické oddělení rokycanské nemocnice,“ upřesnila Ptáčková.

:. Havarovaný kamión zablokoval dálnici D5foto: Právo/Patrik Biskup

Provoz v obou směrech se podařio obnovit až po pěti hodinách. Předtím bylo místo uzavřené.

foto: Mapy.cz/Novinky

Kdo nechtěl riskovat zdržení v postiženém úseku, tomu se doporučovalo sjet z dálnice ve směru na Prahu v Liticích nebo Černicích a napojit se zpátky u Ejpovic nebo u Rokycan. Ve směru na Plzeň byl vhodný výjezd v Ejpovicích, pokračovat průjezdem přes Plzeň a nájezd na dálnici na exitu Sulkov.

:. Havarovaný kamión zablokoval dálnici D5foto: Právo/Patrik Biskup

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám