Hlavní obsah

Na přejezdech letos zemřelo třikrát víc lidí než vloni

Právo, hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za letošní první pololetí eviduje Drážní inspekce 112 střetnutí s vlakem na přejezdu. Zahynulo při nich 22 lidí a dalších 54 bylo zraněno. Ve stejném období loňského roku při 114 kolizích přišlo o život 7 lidí a 53 vyvázlo se zraněním.

Článek

"Příčina je jasná, neodpovědné chování řidičů,“ řekl Právu mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Mezi nejčastěji páchané přestupky na přejezdech patří nerespektování výstražného světelného zařízení, přejíždění a přecházení přes přejezd těsně před přijíždějícím vlakem a nedodržování nejvyšší povolené rychlosti jízdy přes přejezd.

Počet nehod má nicméně od roku 2006 mírně klesající tendenci. Tehdy se stalo na přejezdech 174 neštěstí s 20 mrtvými. Rok předtím to bylo 145 nehod a 27 mrtvých, v roce 2004 150 srážek s 25 oběťmi. "Věřím, že to je i důsledkem kampaní Drážní inspekce,“ uvedl Neusar.

Letos například vyrobila film s názvem Řidič-postrach přejezdů, který dostaly všechny autoškoly. Film je i ke stažení na internetových stránkách inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám