Hlavní obsah

Kuplíři dostali za své obchody celkem 13,5 roku

Právo, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Vinnými z kuplířství a ohrožování mravní výchovy mládeže uznal ve středu plzeňský krajský soud pětici osob z Karlovarska a Chebska, které uložil tresty v celkové délce 13,5 roku. Rozsudek zatím není pravomocný, neboť si všichni ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Milan Horvát se svým advokátem po vynesení rozsudku.

Článek

S pětiletým trestem odešel zpět do výkonu trestu Milan Horvát (43), jeho bratr Július (44) si odsedí podle verdiktu soudu dva roky. Po třech letech stráví za mřížemi také Margareta Kostelejová (53) a Hana Juhászová (28).

Poslední z žalovaných Kateřina Iterská (28) pak dostala podmíněný půl roční trest s odkladem na jeden rok. Zmíněná pětice se různou měrou podílela v letech 2000 - 2005 ve dvou nočních barech na Chebsku, patřících bratrům Horvátovým, na výše uvedených trestných činech.

Právě tady mnohdy násilím nutili k prostituci více než desítku dívek a žen. Některé z nich byly dokonce mladistvé nebo nezletilé. Polovinu a mnohdy i celý výdělek musely poškozené odevzdávat svým „zaměstnavatelům“, kteří je navíc vozili i do dalších klubů. Jedna z mladistvých prostitutek musela obsloužit denně dva až tři zákazníky a když odmítla, nedostala najíst ani napít. Svým trýznitelům přitom za své působení pod jejich područím vydělala 400 tisíc korun.

„Nikdo z žalovaných nepopřel, že provozovali erotické kluby. V případě původně žalovaného zbavení osobní svobody u několika poškozených se však tento trestný čin až na jednu výjimku neprokázal. Každopádně ale působili všichni jako členové organizované skupiny, kde se každý určitým dílem na trestné činnosti podíleli a podle toho jim také uložil soud trest,“ uvedl v odůvodnění předseda senátu Tomáš Bouček.

Reklama

Výběr článků

Načítám