Hlavní obsah

Za utýrání holčičky v Černčicích může muž dostat až výjimečný trest

– LOUNY

Výsledky pitvy ukázaly, že dvouletá dívka z Černčic na Lounsku byla krutě týrána. Policie proto překvalifikovala obvinění devětadvacetiletému muži, který je z činu podezřelý. Nyní může dostat až výjimečný trest.

Článek

Vyšetřovatel muže, který utýral dvouletou holčičku své přítelkyně, nejprve obvinil z ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. Za to mu hrozilo maximálně osmileté vězení.

„Dívka podle výsledků pitvy ale zemřela po krutém týrání, proto vyšetřovatel změnil obvinění na těžkou újmu na zdraví s následkem smrti,“ řekla mluvčí severočeské policejní správy Šárka Poláčková.

"V tomto případě je trestní sazba až patnáct let, případně výjimečný trest," uvedla. Policie podle ní stále prověřuje i možnost, že se na týrání dívky mohla podílet i její matka. "Vyšetřování není ukončeno. Kriminalisté okolnosti případu zkoumají včetně podezření, že na týrání dcery před jejím úmrtím mohla mít podíl i matka," doplnila Poláčková.

Dívka zemřela 4. července odpoledne v době, kdy byla doma pouze s přítelem své matky.

Reklama

Související články

Dvouletou holčičku zřejmě utýral otčím

V Černčicích na Lounsku řeší kriminalisté od pátečního večera smrt dvouleté holčičky. Mluvčí severočeské policejní správy Šárka Poláčková Novinkám sdělila,...

Výběr článků

Načítám