Hlavní obsah

Učitel souložil se svojí žákyní, čeká ho trest

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Ústecká policie vyšetřuje pedagoga místního gymnázia v ulici Stavbařů, který se údajně dopustil sexuálního zneužívání. Rodiče patnáctileté dívky na něj podali trestní oznámení, když ho podle svých slov přistihli 9. června při souloži s dcerou. Právu to v úterý potvrdil mluvčí ústecké policie Vladimír Junek.

Foto: Profimedia.cz

Rodiče žákyně učitele prý znali osobně a důvěřovali mu.

Článek

Po dohodě s ředitelem čerpá středoškolský učitel dovolenou, na gymnáziu skončí k 31. červenci. Podle ředitele školy Michala Šidáka pedagog přišel s návrhem, že ukončí pracovní poměr. Tak se případ dostal do občanskoprávní roviny.

Rodiče žákyně učitele prý znali osobně a důvěřovali mu. Nyní žádají prověření případu i za přítomnosti policejní psycholožky. „Všechny indicie nasvědčují, že k vykonání soulože nebo jiného zneužití dítěte došlo už před dosažením věku patnácti let,“ uvedli v trestním oznámení.

Pokud skutečně policie věc uzná jako trestný čin ohrožení mravní výchovy mládeže, hrozí učiteli dva roky vězení. Pokud se jí ale podaří dokázat, že pedagog s dívkou souložil ještě před jejími patnáctinami, může skončit ve vězení až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám