Hlavní obsah

OBRAZEM: V centru Brna shořel byt, hasiči evakuovali skoro 50 lidí

Právo, Jan Chmelíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Osmačtyřicet lidí museli za dramatických okolností v úterý odpoledne evakuovat brněnští policisté a hasiči z hořícího domu na brněnské ulici Dornych v samém středu města. Jedna starší žena byla popálena těžce a záchranka ji odvezla na kliniku popálenin a rekonstrukční chirurgie v brněnské Fakultní nemocnici.

Foto: Jan Chmelíček, Právo

Hasiči museli evakuovat téměř 50 lidí.

Článek

Také další tři popálené odvezla do nemocnic Zdravotnická záchranná služba. Podle její mluvčí Barbory Zuchové byly do nemocnice dopraveny také dvě děti - pětidenní chlapec a šestileté děvče, které se nadýchaly zplodin hoření.

Hasičům byl požár ohlášen v patnáct hodin - hořel jeden byt v prvním poschodí a celý dům byl silně zakouřen. O 20 minut později byl požár lokalizován a krátce před šestnáctou hodinou zcela uhašen. Mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek řekl, že příčina požáru zatím není známa. Většina evakuovaných se mohla kolem sedmnácté hodiny vrátit do svých bytů, jedna bytová jednotka je však zcela zničena a radnice zajišťuje náhradní ubytování pro jeho obyvatele.

:. Hasiči museli evakuovat téměř 50 lidí.foto: Právo/Jan Chmelíček

"Škodu jsme předběžně odhadli na 400 tisíc korun,“ řekl Právu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Zatím nikdo nepotvrdil jak k požáru došlo, byt ohledávají odborníci z řad hasičů i policistů. Není zatím také jasno, zda přípojka plynu v tomto bytě byla funkční. Podle některých svědků bylo záhadou, že v domě, ve kterém byl v době evakuace vypnut elektrický proud, dál údajně běžely elektrické spotřebiče.

"Takové požáry tu hrozí každou chvíli,“ říkali přihlížející lidé z okolí a připomínali nedávný požár v sousedním domě. Ten je z rozhodnutí statika od té doby vyklizen, ale neoficiálně v něm prý bydlí mnoho lidí z různých koutů ČR a Slovenska. Příčinou zmíněného požáru byla podle hasičů nedbalost blíže nezjištěné osoby, která odhodila nedopalek cigarety nebo zápalku mezi odpadky na zemi.

:. Hasiči museli evakuovat téměř 50 lidí.foto: Právo/Jan Chmelíček

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám