Hlavní obsah

VIDEO: Strážníci slaňovali k ženě volající o pomoc z bytu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Život šestašedesátileté ženě zachránili v úterý strážníci městské policie v Brně. Sousedka zaslechla zoufalé volání o pomoc a zavolala na městskou policii. Strážníci se rozhodli slanit do bytu. Tam našli bezmocnou a dehydrovanou obyvatelku bytu. Předali ji záchranářům k převozu do nemocnice.

Článek

Drama se odehrálo dopoledne v Hybešově ulici. „Na místo byla vyslaná hlídka. Strážníkům se podařilo určit byt, ze kterého volání pocházelo. Ten byl však zabezpečen bezpečnostními dveřmi a řadou dalších zámků,“ řekla mluvčí strážníků Denisa Kapitančíková.

Na místo proto přijela další speciální jednotka strážníků, která jako nejrychlejší možnost vstupu do bytu vyhodnotila slanění z vyšších pater domu. „Při slanění museli strážníci před vstupem na balkón překonat ochrannou síť proti holubům a následně rozbít skleněnou výplň balkónových dveří,“ doplnila Kapitančíková.

Po vstupu do bytu strážníci nalezli šestašedesátiletou ženu. Byla zcela nehybná a uváděla, že je v tomto stavu již od předchozího dne. Vzhledem k její silné dehydrataci strážníci podali ženě nápoje a okamžitě přivolali sanitu záchranky, která posléze ženu převezla do nemocnice,“ uzavřela Kapitančíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám