Hlavní obsah

Rodina v Berouně týrala malé chlapce, vše si prý nahrávala na kameru

Právo, ČTK, rap
BEROUN
Aktualizováno

Další otřesný případ týrání malých dětí řeší kriminalisté v Berouně. Podle dosavadních informací se objevily kazety s nahrávkami tělesného a psychického týrání dvou malých chlapců předškolního věku.

Článek

Na podezření z týraní dětí upozornila odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Beroun dětská lékařka, která děti ošetřovala.

„Pracovnice odboru okamžitě informovaly o tomto případu Policii ČR a v souladu se zákonem podaly k Okresnímu soudu v Berouně podnět na předběžné opatření k odebrání dětí z rodiny. Děti jsou v současné době umístěny v dětském domově. S ohledem na probíhající policejní vyšetřování nemůžeme k případu poskytovat žádné další informace,“ uvedla mluvčí úřadu Jitka Soukupová.

Podle Berounského deníku měly děti na krku obojky a podstupovaly tělesné i psychické tresty. Zda měly nahrávky sloužit pro uspokojení pedofilů či sadomasochisticky zaměřených lidí, není podle listu zatím známo.

„Na případ jsme vyhlásili embargo, vyšetřování je na počátku a nebudeme k tomu sdělovat žádné informace,“ řekla Právu mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Embargo vyhlásilo i státní zastupitelství v Berouně.

Rodinou, kde se mělo trýznění odehrávat, se zabývali sociální pracovníci, otcové chlapců na ně údajně neplatili výživné a matka skončila v psychiatrické léčebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám