Hlavní obsah

Pitva zatím nevysvětlila záhadnou smrt po operaci mandle

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VLAŠIM

Výjimečnou smrt osmnáctiletého mladíka z Vlašimi po operaci mandle zatím neobjasnila ani soudní pitva. Michal Král zemřel na vykrvácení minulý čtvrtek a lékaři zatím netuší, proč se devátý den po nikterak složitém zákroku rány otevřely a začaly krvácet.

Článek

„V současné době se dokončují laboratorní a histologická vyšetření. Výsledky pitvy tak budou až příští pondělí,“ řekla v pondělí ráno Právu Hana Vránová z vedení nemocnice na Vinohradech, kde lékaři provádějí pitvu.

Krvácejícího syna našla ve čtvrtek ráno jeho matka, bylo to právě v den, kdy měl jít k lékaři na kontrolu po operaci krční mandle, na které měl hnisavý zánět. Rodina hned volala záchranku, ale při převozu hoch zemřel v sanitce.

Podle lékařů se komplikace v podobě velkého krvácení po takovémto zákroku objevují u tisíciny pacientů a jsou tedy velmi řídké.

„Setkáváme se s tím tak u tří promile pacientů. Před výsledky pitvy je těžké odhadovat, jaká komplikace se vyskytla. Mohl se tam vyskytnout nádor, nebo jiná komplikace,“ uvedl zástupce ředitele benešovské nemocnice, kde Michalovi operaci mandle provedli, Roman Mrva. Samotní rodiče hocha nic zvláštního při domácím doléčení nezpozorovali.

Zdrcená rodina si nyní stěžuje na přístup záchranářů. „Trvalo jim asi dvacet minut, než přijeli,“ říkala zoufalá matka Marcela Králová. Královi přitom bydlí zhruba dva kilometry od sídla vlašimské záchranky. Podle záchranářů rodina poprvé volala v 6.56 a na místo dorazila sanitka v 6.59.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám