Hlavní obsah

Červen na českých silnicích nepřežilo 95 lidí, škody téměř 700 miliónů

Novinky, pno

V červnu zemřelo na českých silnicích při 13 196 nehodách 95 lidí. Dalších 417 osob utrpělo těžká zranění, lehké šrámy si odneslo 2 247 lidí. Vyplývá to z předběžných policejních statistik. O měsíc dříve zemřelo na silnicích 78 lidí při 13 044 nehodách.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Častou obětí nehod v letních měsící jsou řidiči motorek. Ilustrační foto.

Článek

Nejtragičtějším dnem června byl hned ten první. V neděli 1.června zemřelo osm lidí, šest dalších nepřežilo dopravní karamboly v pondělí 2.června, ve středu 25.června a v neděli 29.června, kdy končil první víkend letošních letních prázdnin.

"Jedná se zatím o předběžná čísla. Je pravděpodobné, že se bilance ještě změní," řekl Novinkám Josef Tesařík z policejního prezidia.

Při více než 13 tisících dopravních nehodách v červnu vznikla škoda ve výši 698 927 000 korun. Z hlediska škod byla nejhorším dnem měsíce středa 25.června, kdy se během jednoho dne staly nehody se škodou 76 321 000 korun.

Policisty obávaný první víkend prázdnin skončil v letošním roce nad očekávání dobře. Z hlediska dlouhodobých statistik se zařadil mezi ty nejméně tragické. Přesto se od pátku do neděle ze svých cest nevrátilo jedenáct motoristů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám