Hlavní obsah

Po střelbě v Brně skončil směnárník v nemocnici

– BRNO • Aktualizováno
Právo, ČTK, jac

Potyčka, střelba, nože a zranění. To vše se odehrálo v pondělí před polednem v Masarykově ulici v Brně. Po vyrovnávání si účtů mezi směnárníky skončil jeden z nich v nemocnici. Bitku, při které se i střílelo, nakonec ukončily tři hlídky strážníků.

Foto: Jan Trojan, Právo

Policisté na místě incidentu.

Článek

Dva muži se do sebe pustili v centru města před polednem. Podle lidí, kteří případ vyšetřují, ze směnárny na rohu Masarykovy ulice vyběhl zraněný muž a za ním další čtyři, patrně cizinci.

Výstřely nejspíš padly již ve směnárně. Podle mluvčí brněnské městské policie Denisy Kapitančíkové střelbu uslyšeli strážníci, kteří v blízkosti kontrolovali dopravu. Za chvíli spatřili dva muže, z nichž jeden měl bodnou či sečnou zbraň, druhý pistoli, a vzájemně se napadali. Jeden z nich byl pořezán.

Na místě incidentu jsou zaschlé skvrny od krve.foto: Právo/Jan Trojan

„Na místě zasahovaly celkem tři hlídky, které oba muže od sebe odtrhly a zabavily jim zbraně," řekla Právu Kapitánčíková.

Přivolaná záchranka z místa podle mluvčí zdravotnické služby Barbory Zuchové odvezla na chirurgii Nemocnice Milosrdných bratří jednoho zraněného. „Byl pobodán a pořezán,“ řekla Zuchová. Policisté na místě případ na místě vyšetřují.

Důvod hádky mezi směnárníky není znám. Útočníkovi hrozí po dopadení obvinění z ublížení na zdraví. Zraněný muž byl ihned po převozu do nemocnice operován, je ale mimo ohrožení života, uvedl mluvčí Nemocnice Milosrdných bratří Pavel Gejdoš.

V brněnských garážích hořelo

Napilno měli kolem poledne i brněnští hasiči. Ti zasahovali u požáru v podzemních garážích administrativního komplexu Spielberk Office Centrum v Holandské ulici.

Požár vzplál v komplexu krátce po 11. hodině. V plamenech se ocitla Škoda Octavia a Škoda Fabia. Vozidla jsou zničená, další auta jsou částečně poškozena. Podle vyšetřovatelů je možné, že požár vznikl kvůli technické závadě.

"V garážích hořely dva automobily. Hasiči museli evakuovat desítky lidí, nikdo nebyl zraněn," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Reklama

Výběr článků

Načítám