Hlavní obsah

Krvácejícího zloděje mladíci vehnali do náručí strážníků

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠTERNBERK

Smůlu měl v neděli po 22. hodině sedmatřicetiletý zloděj, který vnikl ve Šternberku na Olomoucku do kanceláře správce místního koupaliště. Nejen, že se přitom zranil a tekla mu krev z ruky, ale navíc ještě ve snaze vyhnout se trojici mladíků, kteří si jej všimli, jak skáče z okna, vběhl přímo do náruče městských strážníků.

Článek

Strážníky zavolala mladá dívka. „Když uslyšela večer řinčení a rozbíjení skla v prostorách koupaliště, neváhala a zavolala na linku 156. Městští strážníci vyjeli ihned na místo provést kontrolu a jejich dozorčí kontaktoval zdejší obvodní policejní oddělení s žádostí o vyslání policejní hlídky," popsala Právu olomoucká policejní mluvčí Marta Hanzlová.

"V tu samou chvíli z vedlejší zahrady, která s koupalištěm sousedí, přicházeli tři mladíci s baterkami, kteří také slyšeli rozbíjení skla,“ dodala mluvčí.

Mladíci přišli k rohu budovy a viděli, jak rozbitým oknem kanceláře správce koupaliště vyskakuje muž v modrém tričku a kraťasech. „Nejprve se vydal jejich směrem, ale poté, co jej okřikli, začal utíkat k hlavní vstupní bráně koupaliště. Tudy však již přicházeli městští strážníci, kteří jej po chvilce zadrželi a poté předali policistům,“ uvedla mluvčí.

Při zadržení muži zákona zjistili, že zloděj má tržnou ránu na ruce a krvácí. Policisté jej proto převezli k ošetření do nemocnice. „Dále se muž podrobil orientační dechové zkoušce, při níž bylo zjištěno, že je pod vlivem alkoholu. Byl proto umístěn do protialkoholní záchytné stanice,“ dodala Hanzlová.

Policisté budou podle ní nyní zjišťovat mj. to, zda zadržený nemá na svědomí i vloupání do stejné kanceláře, k němuž došlo minulý týden v noci z pátku na sobotu. Pachatel tu tehdy odcizil permanentky a vstupenky v hodnotě 8 705 korun a finanční hotovost 1 950 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám