Hlavní obsah

Odsouzený obtěžoval mobilem ženu přímo z věznice

Právo, rav
KYNŠPERK NAD OHŘÍ

Obtěžování bývalých partnerů i cizích lidí přes mobilní telefon není ničím neobvyklým. Že se to ale děje i uvnitř vězeňské cely, to už za řeč stojí. Právě takový případ musela totiž v těchto dnech řešit věznice Kynšperk nad Ohří na Sokolovsku.

Článek

Před necelými dvěma týdny zavolala na tamní operační středisko dosud neznámá žena s tím, že ji opakovaně prostřednictvím mobilního telefonu obtěžuje jeden z kynšperských vězňů a ať s tím něco věznice udělá, jinak prý vše oznámí médiím.

„Tato žena uvedla přímo jméno a příjmení odsouzeného, ale než stačil operační důstojník zjistit, co je ta paní zač a jak přesně ji ten odsouzený obtěžoval, zavěsila,“ popsal událost mluvčí Vězeňské služby ČR Robert Káčer.

Dá se tedy jen spekulovat, zda onou neznámou byla bývalá manželka či milenka nejmenovaného odsouzeného z Kynšperka nebo zda šlo jen o pomstu někoho z jeho spoluvězňů.

Anonymní telefonát byl pravdivý

Nicméně pracovníci věznice se rozhodli informace volající ženy ověřit. Zjistili, že jí zmiňovaný vězeň si skutečně odpykává trest v Kynšperku, a proto zamířili na jeho celu.

„U odsouzeného byla okamžitě provedena prohlídka, při níž byl aktivní mobilní telefon zajištěn. V současné době jej zkoumá policie. Odsouzený za to bude kázeňsky potrestán za držení nedovolené věci,“ potvrdila informace Práva mluvčí věznice Petra Bělíková. Právě Kynšperk nad Ohří byl v posledním období nechvalně proslulý problémy s mobilními telefony vězňů.

V březnu při rozsáhlé razii tam vězeňská služba odhalila hned patnáct mobilních telefonů ukrytých vězni.

Dalších patnáct tamní „bachaři“ našli během prvních tří měsíců letošního roku. Kvůli dlouhodobě neudržitelné situaci se proto šéf vězeňské služby Luděk Kula rozhodl odvolat k 1. dubnu ředitele věznice Ladislava Nováka.

„Nový ředitel přijal určitá zpřísněná opatření, aby se podobná situace už neopakovala, a věříme, že se to v takovém množství znovu nestane. Nicméně vězni jsou velmi vynalézaví a úplně vymýtit mobily z věznice je velmi těžké,“ podotkli k tomu shodně Káčer i Bělíková.

Podle anonymního dopisu, který Právo minulý týden obdrželo, se ale v uplynulých dnech podařilo propašovat do věznice zásilku dalších patnácti mobilů, když je kdosi zvenku přehodil přes plot.

Zaměstnanci Kynšperku prý na tuto událost přišli až po deseti dnech, kdy už měli vězni mobily dobře ukryty, a nikdo nic nenašel. Mluvčí věznice to odmítá. „Mohu potvrdit, že jsme tuto neoficiální informaci rovněž dostali a pracujeme s ní. Dosavadním šetřením se ale neprokázalo, že by se to stalo,“ dodala Bělíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám