Hlavní obsah

Cyklista ztratil po nehodě orientaci, našli ho díky mobilu

– BRNO
Novinky, pno

Moderní technologie tísňové linky 112 pomohla v neděli večer záchranářům v Brně při vypátrání cyklisty, který po nehodě ztratil krátkodobě paměť a orientaci. Operátoři tísňové linky ve spolupráci s mobilním operátorem lokalizovali mužův mobilní telefon. Před půl dvanáctou se podařilo hasičům muže vypátrat, záchranáři ho převezli do nemocnice.

Článek

Po desáté hodině večer oznámila manželka 43letého muže na tísňovou linku 112, že její muž odjel na kole k Brněnské přehradě. Podle ní mohl spadnout a ztratit vědomí. Žena oznámila i číslo mobilního telefonu svého muže. Operátorka se s mužem spojila a zjistila, že se nachází v části Brno - Žebětín u vysílací buňky na Křivánkově náměstí.

„O potvrzení jeho polohy operátorka současně požádala operátora mobilní sítě. Během 10 minut se tak podařilo z obou zdrojů potvrdit, že muž je v daném území a naposledy byl jeho pohyb zaznamenán západně od Křívánkova náměstí,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Hasiči mezitím vyhlásili poplach jedné profesionální a třem dobrovolným hasičským jednotkám v okolí, na místo vyjeli také policisté.

„Hasiči začali prohledávat okolí Křivánkova náměstí, a protože žlutá značka vede poblíž Ríšovy ulice, soustředili pátrání především do těchto míst. Po rozsáhlém nočním pátrání na trase žluté stezky a okolí dobrovolní hasiči z Komína dezorientovaného muže objevili ve 23.23 hodin,“ řekl mluvčí hasičů.

Ke zraněnému pak hasiči společně s policisty navedli i zdravotníky. Ti muže po ošetření převezli do fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám