Hlavní obsah

Po požáru haly škoda patnáct miliónů

Právo, žl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Osm hasičských jednotek zasahovalo od nedělního večera u požáru skladovací haly se senem v areálu zemědělského družstva v obci Rozběřice na Královéhradecku. Požár byl hasičům ohlášen před šestou hodinou večer. Hasiči ho poměrně rychle dostali pod kontrolu, nikdo nebyl zraněn.

Článek

"První jednotka dorazila na místo za deset minut. Hala o rozměrech zhruba 50 x 20 metrů byla v té době již celá v plamenech. Požár zničil ocelovou konstrukci haly i uskladněné seno. Po čtyřiceti minutách se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Královehradeckého kraje Martina Žahourková.

Během noci a pondělního dopoledne na místě zůstaly dvě jednotky dobrovolných hasičů, které prováděly dozor nad požářištěm. „Příčina vzniku požáru se dále šetří, s největší pravděpodobností se seno vznítilo samovolně. Podle předběžných odhadů majitelky způsobil požár škodu až 15 miliónu korun,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám