Hlavní obsah

Hlásiče požáru blokovaly dálniční tunel

Právo, jog
KLIMKOVICE

Dálniční tunel v Klimkovicích u Ostravy, který byl na novém úseku dálnice D47 otevřen teprve před sedmi týdny, musel být v noci na pondělí v obou směrech uzavřen. Mimořádný krok způsobil výpadek automatických hasičských hlásičů. Poruchu se dopoledne podařilo odstranit.

Foto: Josef Gabzdyl, Právo

Tunel na D47

Článek

„Závadu se už podařilo odstranit, nyní se bude příčina výpadku analyzovat,“ uvedl dopoledne vedoucí ostravské dálniční policie Jiří Pátra.

Porucha se dálniční policii automaticky nahlásila v pondělí dvě hodiny po půlnoci. „Šlo o závažný výpadek systému ochrany tunelu, nedozvěděli bychom se o případném požáru, což je velmi nebezpečné,“ vysvětlil rozhodnutí uzavřít tunel Pátra.

Motoristé museli dočasně jezdit po staré trase silnice I/47 přes Klimkovice, objížděli tak zhruba osmikilometrový úsek, protože dálnice mezi Klimkovicemi a Bílovcem na Novojičínsku stejně končí, další její úsek bude dostavěn až příští rok.

Klimkovický tunel patří svou délkou přes kilometr k nejdelším silničním tunelům v zemi a před hlukem chrání blízké klimkovické lázně. Doposud šlo o nejvážnější poruchu. „Nehoda se tam naštěstí nestala žádná, jen několikrát se chodci rozhodli prohlédnout tunel zevnitř,“ zhodnotil dosavadní provoz velitel Pátra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám