Hlavní obsah

Víkendové technoparty proběhly bez problémů

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚDRČ U BOCHOVA

Bez problémů proběhly o víkendu dvě soukromé technoparty v Karlovarském kraji. Větší z nich, na které měli vstup pouze pozvaní, se uskutečnila na soukromé louce za osadou Údrč u Bochova na Karlovarsku. Odhadem se akce zúčastnilo okolo čtyř set technařů z celé republiky.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Mezi velmi nahlas dunícími soundsystémy tancovala ráno už jen hrstka technařů.

Článek

„Víkendová technoparty proběhla zcela bez problémů,“ uvedla mluvčí karlovarské policie Zdenka Papežová.

„Naše hlídky akci monitorovaly kvůli ochraně veřejného pořádku a plynulosti dopravy. V podstatě nemusely zasahovat,“ konstatovala s tím, že na místě se sjelo celkem asi osmdesát osobních vozidel.

„Přijelo také několik nákladních vozidel organizátorů,“ poznamenala.

:. Policie hlídala, aby si odjíždějící technaři nezkracovali cestu přes louku. foto: Právo/Rudolf Voleman

Už před nedělním polednem se ale začali trousit pomalu domů. Policie odjíždějící auta kontrolovala. „Dostal jsem pokutu tisíc korun, protože kamarád nebyl vzadu připoutaný a neměl jsem náhradní žárovky,“ uvedl jeden z technařů z Plzeňska s pokutovými bločky v rukách.

Policie také hlídala, aby si odjíždějící technaři nezkracovali cestu přes louku a nutila je jezdit po upravené cestě za oplocenou částí pozemku. „Majitel pozemku si to tak přeje,“ uvedl jeden z hlídkujících policistů.

Po louce ležela spousta odpadků

Přímo na místě technaři po protančené noci spíše odpočívali pod různými napjatými plachtami mezi vozidly. Jen několik jedinců usilovně tancovalo před stěnou sestavenou z reproduktorů do výše asi pěti a do délky zhruba čtyřiceti metrů.

:. Přímo na místě technaři po protančené noci spíše odpočívali .foto: Právo/Rudolf Voleman

Mezi velmi nahlas dunícími soundsystémy pak stál v mezeře stánek s pivem. Po louce ležela spousta odpadků. „Všechno po sobě uklidíme,“ ubezpečoval jeden z technařů.

Další technoparty se z pátku na sobotu uskutečnila na soukromém letišti u Krásna na Sokolovsku. „Vše proběhlo naprosto v pořádku,“ komentovala mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová. V sobotu v deset ráno začali technaři své aparatury balit. Po poledni už jen sbírali odpadky do plastových pytlů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám