Hlavní obsah

Mladík se na louce střelil do hlavy, je v kritickém stavu

– KARLOVY VARY
Právo, vor

Dvacetiletý mladík se odpoledne na louce u Horního Slavkova střelil do hlavy. Vrtulník ho přepravil na neurochirurgické oddělení plzeňské fakultní nemocnice. „Muž se střelným poraněním hlavy byl v kritickém stavu,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské záchranky Lukáš Hutta.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Motiv mladíkova jednání není jasný. Ilustrační foto

Článek

„Vrtulník jej proto přepravil do plzeňské fakultní nemocnice na neurochirurgické oddělení,“ potvrdil mluvčí. Podle všeho se mladík do hlavy střelil pistolí sám.

„Na louce za lesoparkem, kde výstřel padl, kromě něho nikdo jiný nebyl,“ potvrdil Právu svědek události. „Záchranka byla k mladíkovi na louku za lesopark přivolána ve tři čtvrtě na čtyři,“ dodal Hutta.

Policie případ začala teprve šetřit, takže není dosud jasný motiv mladíkovi sebevraždy ani původ střelné zbraně, která se údajně našla na místě.

Horním Slavkovem otřásla zpráva o sebevraždě už minulou sobotu dopoledne, kdy našla v pokoji v tamní dětském domově vychovatelka bezvládně viset na háčku u stropu na kabelu od počítače mrtvolu 17letého chovance tohoto ústavu.

Mladík tehdy nechal dopis na rozloučenou, v kterém ale svůj čin neobjasnil. Spekulovalo se o obavách z možného trestního stíhání za zneužití kreditní karty své vychovatelky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám