Hlavní obsah

Zloděj odřízl oběšence, místo pomoci ujel v autě jeho družky

– TACHOV
Právo, pab

Pořádnou dávku drzosti musí mít v sobě jednadvacetiletý zloděj z Tachovska. Ve čtvrtek našel v domku v Lesné oběšeného kamaráda. Z půdního trámu ho odřízl, ale místo toho, aby zavolal pomoc, ujel v autě jeho družky. Při cestě se pak ještě vloupal do bytu a policisté ho dopadli až po automobilové honičce, při níž padlo i několik varovných výstřelů.

Článek

„Po tom člověku jsme pátrali. Vyhýbal se nástupu do výkonu trestu za majetkovou trestnou činnost,“ řekla Jindřiška Cholenská z tachovského policejního ředitelství. K oběšenému muži řekla, že se jednalo o sebevraždu. „Našli jsme dopis na rozloučenou,“ vysvětlila.

V domě nikdo nebyl, tak hledal na půdě

Že svého kamaráda najde oběšeného, muž vůbec netušil. Přišel za ním do rozestavěného domku. Protože přede dveřmi uviděl boty, tak šel dál. Uvnitř ale nikoho nenašel, a tak se podíval ještě na půdu. Tam tělo visící na trámu objevil. Odřízl ho a rychle odjel vozidlem, které patřilo družce majitele domu. Ta v té době nebyla doma. Přišla až později a přivolala pomoc.

"Žena následně policistům oznámila, že jí zmizelo auto,“ upřesnil zdroj, který má o případu informace. Podle něho policisté vyhlásili po vozidle pátrání. „Jeho pohyb jsme později zaznamenali poblíž bytu, který byl čerstvě vykraden. Hlídka pak na řidiče narazila, jak ujíždí směrem na Mariánské Lázně.

Po riskantní jízdě skončil ve svodidlech

Snažil se policistům zmizet z dohledu velmi riskantní jízdou, při které ohrožoval další účastníky silničního provozu. Na to také doplatil. "Při předjíždění kolony aut narazil do protijedoucího vozidla a skončil ve svodidlech. Z auta vystoupil a dal se na útěk. Policisté ho ale dostihli a zpacifikovali,“ upřesnil zdroj.

Mladík dokonce ani nemá řidičák. Teď mu hrozí obvinění z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, jízdy bez řidičského oprávnění a krádeže. Policisté také prověřují, zda v době, kdy oběšené muže mladík objevil, byla ještě šance na jeho záchranu.

Reklama

Výběr článků

Načítám