Hlavní obsah

Náchodský soud zkoumá, zda manažer znásilnil dělnici

Právo, iv
NÁCHOD

Senát Okresního soudu v Náchodě začal ve čtvrtek projednávat žalobu na dvaačtyřicetiletého manažera jedné z náchodských firem Petra V. Podle spisu znásilnil v letech 2003 a 2005 na záchodě firmy dnes třicetiletou dělnici Radku P.

Článek

Případ se u soudu objevil až nyní proto, že se poškozená bála obrátit na policii, prý z obav o zaměstnání. Dozvěděl se to ale její manžel a záležitost rozvířil, i když v době, kdy se mělo znásilnění odehrát, ještě Radku P. neznal.

Petr V. na manžela své údajné oběti následně podal trestní oznámení pro pomluvu, ovšem při jeho prošetřování došel státní zástupce k závěru, že ke znásilnění skutečně došlo. Nepřímo to potvrdily i předvolané svědkyně, jimž se poškozená tehdy svěřila nebo jim ukazovala modřiny.

Dělnice popsala manažerovy intimní partie

Petr V. obvinění odmítl a tvrdil, že Radka P. chce na sebe upoutat pozornost a mstí se za to, že ji nechtěl. Nedovedl ale vysvětlit, že poškozená znala pigmentaci na jeho intimních místech a barvu jeho ochlupení na přirození. Hájil se, že v těchto místech má navíc i další pigmentovou skvrnu, kterou však poškozená nepopsala. Jeho právní zástupce proto požadoval přizvat znalce, který mu tyto partie prohlédne.

Soudní znalkyně z oboru psychologie ale konstatovala, že Radka P. netrpí poruchou osobnosti a je způsobilá k věrohodné výpovědi.

Předseda senátu Pavel Ruml odročil hlavní líčení na 16. září kvůli výslechu dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám