Hlavní obsah

VIDEO: Policejní honička se střelbou, z Brna až za město

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Policisté v noci na čtvrtek pronásledovali ulicemi Brna ujíždějícího mladého řidiče, který nezastavil. Spolu s dalšími dvěma mladými lidmi ve voze při úprku před policejní hlídkou vyjel až za město, kde ho policisté nakonec zastavili. Při honičce museli muži zákona i čtyřikrát vystřelit. Nikdo nebyl zraněn.

Článek

Vše začalo po půlnoci v Řípské ulici v Brně - Slatině. Kolem hlídky projel velmi rychle vůz Opel Astra nevalného technického stavu. Hlídka se ho rozhodla zastavit a vydala se za ním. Řidič ale zrychlil a agresivní jízdou ujížděl městem, na kruhovém objezdu namířil ven z města.

„Řidič přejížděl z pruhu a nereagoval na žádné výzvy policistů k zastavení. Proto přišly na řadu čtyři varovné výstřely, i ty však nechaly řidiče klidným,“ řekla Novinkám mluvčí brněnské policie Andrea Procházková.

Honička skončila před obcí Kobylnice, kde vůz ze zatím neznámých důvodů zpomalil. „Nevíme co bylo příčinou, policisté toho však využili, auto předjeli a zablokovali. Pak se jim podařilo muže rychle zadržet,“ doplnila Procházková. Mladík skončil v cele.

Hlídka zjistila, že spolu s 22letým řidičem cestoval ve voze ještě 19letý spolujezdec a 17letá dívka. „Předběžně hrozí řidiči obvinění z trestných činů maření výkonu veřejného činitele a jízda bez řidičského oprávnění,“ uzavřela Procházková s tím, že může přibýt ještě například hrozba útoku na veřejného činitele, protože mladík na policisty při honičce vozem najížděl.

Reklama

Výběr článků

Načítám